Kött från Gårdens djur
Vi säljer enbart kött från egen uppfödning korsning mellan Aberdeen Angus och Wagyu.
Allt kött vi säljer har slaktats i vårt eget gårdsslakteri, vilket innebär att djuren inte
transporteras eller utsätts för stressfaktorer.
Hela vår produktion är ekologisk.
Kropparna bäckenbenshängs i 14 dagar innan de styckas.
Hängningen ger ett mört och smakrikt kött som innehåller ca 10-12 % mindre vatten än
ett ej hängt kött.
Mestadels säljer vi köttlådor på 10 eller 20 kg.
Allt kött är vacuumpaketerat och uppmärkt.
10 kg lådan innehåller:
5kg Färs, Entrecote eller Ryggbiff, Innanlår eller Rostbiff, stek av Fransyska ,Bog eller
Högrev, Ytterlår, Bringa etc.
Priset för en 10 kg låda är 2200 kr.
Oftast kan vi komponera lite efter era önskemål.
20 kg lådan innehåller:
en kompott av nästan hela djurets detaljer såsom;
10 kg Färs, Entrecote, Ryggbiff, Innanlår, Rostbiff, Högrev, Fransyska, Ytterlår, Bogstek,
Bringa, Saltrulle, Charlottenstek etc.
Priset för en 20 kg låda är 4000 kr.
Wangus kött (Wangus är en köttrasblandning mellan Angus och Wagyu)
Priser kr/kg
File´ 900
T-bone 500
Entrecote 450
Ryggbiff 450
Rostas 400
Clubstek 400
Rumpstek 300
Innanlår 300
Rostbiff 300
Flankstek 300
Flapstek 250
Luffarbiff 250
Högrev 250
Fransyska 250
Charlottenstek 200
Slaktarbiff 200
Ytterlår 200
Bogstek 200
Bogspets 200
Bringa 180
Grytbitar 180
Ossobuco 150
Wangusburgare (200gr) 150
Oxkind 150
Köttfärs i 1 kg förpackning 150
Oxsvans 100
Märgben 80
Ungnötlever 80
Mail för bokning intresseanmälan: Info@ekbackensslakteri.se